3 redenen om uw dak te laten reinigen door een professional   

Een dak op uw woning houdt u warm en droog en is bijgevolg één van de kostbaarste onderdelen van uw woning. Maar wat als mossen en algen beginnen te woekeren en het dak er niet langer mooi uitziet? Schakel dan de hulp in van een professional die van aanpakken weet en dag in dag uit aan de slag gaat met vuile daken.

Maar belangrijk om te weten is dat de gevolgen van een vuil dak zijn niet min zijn … U wil het probleem wellicht meteen onder handen nemen, maar deze klus voert u beter zelf niet uit. In deze blog leest u meer over de voordelen van een proper dak en zetten we graag in de verf waarom u uw dak het best laat reinigen door een professional.

1. Een vuil dak heeft nefaste gevolgen   

op uw dakpannen. Naast het feit dat zo’n groene laag er enorm onverzorgd uitziet, zijn mossen ook erg schadelijk voor de dakconstructie. Ze tasten de coating van uw dakpannen of dakleien aan, waardoor die poreus worden. Wanneer dit het geval is, kan regenwater makkelijk binnendringen in huis, zal de dakbedekking barsten en krijgt u na verloop van tijd last van vocht in huis. Ook de isolatie kan aangetast worden, waardoor zelfs ongedierte via het dak kan binnendringen.

Op tijd en stond uw dak schoonmaken is dus ten zeerste aangeraden. Een vakman weet perfect waar hij op moet letten en is dan ook de aangewezen persoon om hiermee aan de slag te gaan.

2. Een dak reinigen is levensgevaarlijk   

Uw dak even opklimmen om met een borstel en een emmer water aan het reinigen te slaan? Dat is levensgevaarlijk… Zeker de moeilijk bereikbare plaatsen zijn niet evident om aan te pakken. Een vuil dak is vaak glad, waardoor de juiste materialen écht wel nodig zijn. Bovendien kunt u uw dak ongewild beschadigen wanneer u het zelf gaat reinigen. Het is dus enorm belangrijk om grondig, maar met de zachte hand te werk te gaan. Een professional doet niets anders dan daken reinigen, heeft de perfecte uitrusting bij en weet daar op elk dak dus weg mee.

3. Een vakman weet van aanpakken

Dagelijks gaan professionals aan de slag met vuile daken. Ze reinigen daken, gaan dakenpannen ontmossen en voorzien een coating om viezigheid te weren. Uiteraard doen ze dit grondig en daarbovenop controleren ze de volledige dakstructuur op gebreken. Zo bepalen ze steevast de juiste samenstelling van het spoelmiddel en de maximale druk voor reiniging.

Ontmossing

Dakwerken Jullien gaat met plezier over tot ontmossing van uw dak. Zo verhoogt u niet enkel het esthetische aspect, u verlengt ook de levensduur van uw dak aanzienlijk. Aan de hand van hydrofuge en grondige mosreinigingen geven we vochtinsijpeling geen kans en zorgen we ervoor dat de beschermende coating van de pannen of leien niet beschadigd raakt.

Coating

Een coating beschermt uw dak tegen beschadigingen. Wanneer Dakwerken Jullien een beschermende laag aanbrengt op uw dakpannen of dakleien, is uw dak beter beschermd tegen mosgroei en heftige weersomstandigheden. Met een coating op uw dak is reiniging minder vaak aan de orde. De coating kan aangebracht worden in verschillende kleuren, waardoor u zelfs een volledig nieuwe look kan uitkiezen voor uw dak. Natuurlijk moet het dak eerst grondig gereinigd worden vooraleer we een perfecte coating aanbrengen.

Dak reinigen, ontmossen of coaten?

Dakwerken Jullien verzorgt uw dak met veel liefde. Bent u op zoek naar een professional die uw dak met kennis van zaken onder handen neemt? Onze vakmannen helpen u graag verder!

Contacteer ons met een gerust hart voor meer informatieL

Menu