5 Redenen om uw dak langs buiten te isoleren

U dak laten isoleren is verplicht bij grote renovaties sinds 2017. We passen bij Toitures Julien het sarking-principe toe. Zo moeten er geen werken langs de binnenkant gebeuren. De andere voordelen van isoleren langs de buitenkant sommen we graag voor u op.

Geen ruimte verlies

Doordat de isolatie langs buiten geplaatst zal worden, verliest u geen plaats in de kamers die onder het dak liggen. Zo kunt u in uw zolderkamer de ruimte behouden om deze als extra kamer te gebruiken.

Kamers zijn leefbaar tijdens de werken

Een dak isoleren met de sarking methode daarbij kunnen de werken relatief snel gaan. U kamers aan de binnenkant blijven leefbaar tijdens de werken. Dit heeft u niet bij dakisolatie langs de binnenkant. U kunt de isolatiewerken zelfs laten uitvoeren in combinatie met een dakrenovatie.

Bescherming tegen alle weersomstandigheden

Langs de buitenkant isolatie laten plaatsen, is één van de beste manieren om uw huis te weren tegen verschillende weersomstandigheden. Er is significant minder kans op vochtproblemen. Ook gaat u door de isolatie minder thermische bruggen hebben tussen uw ramen, muren en isolatie. Niet alleen regen en vocht wordt tegengehouden bij dakisolatie langs buiten, ook is de isolatie voordelig bij eventuele brand. Het biedt namelijk een beter bescherming.

Beter voor oudere woningen

Oudere woningen hebben vaak geen onderdak. Hierdoor is het isoleren langs de binnenkant niet geschikt. Het gaat sneller om langs de buitenkant uw dakisolatie aan te brengen. Isolatie langs de buitenzijde is met andere woorden makkelijker, efficiënter en daarmee ook prijsvriendelijker bij oudere woningen.

Lagere energiekosten

Doordat de koudebruggen kleiner zijn dan bij het isoleren van binnenuit, gaat u minder warmteverlies hebben in u huis. Hierdoor is de energiekosten een stuk lager. Gezien de stijgende energieprijzen, zal deze investering op lange termijn zeker renderen.

Toitures Julien is uw partner voor dakisolatie langs buiten van planning tot afwerking. Contacteer ons vrijblijvend en we geven u meer informatie over ons aanbod. We zitten graag samen om alle mogelijkheden te bespreken.

Menu