Dakbedekking voor ieder daktype

Dakbedekking bepaalt in grote mate het uitzicht van uw huis maar ook budgettaire of praktische redenen kunnen bepalen welk type bedekking uiteindelijk het beste op uw dak past. Uiteraard speelt ook de grootte dan het dak een belangrijke rol.

Jullien Dakwerken in Beersel is ervaren in elk type dakbedekking, ongeacht of het platte daken, pannendaken of industriële daken betreft.

Dakbedekking voor platte daken

Wanneer u eraan denkt om uw plat dak te vervangen of te renoveren, zijn bitumen (roofing), EPDM of PVC een voor de hand liggende oplossing. Dit kan zowel gebruikt worden voor woonhuizen als voor industriële daken. Elke soort heeft zijn eigen karakteristieke eigenschappen en levensduur.

  • Roofing: Hoewel dit flinke concurrentie krijgt van EPDM is het materiaal de afgelopen jaren flink verbeterd. Het is heel vochtbestendig en goedkoop in vergelijking met andere materialen. Het is bovendien eenvoudig te plaatsen en te vervangen. Het kan ook envoudig gecombineerd worden verschillende buitenisolaties.
  • EPDM: Omdat het heel bestendig is tegen temperatuurschommelingen en vochtindringing, heeft EPDM een lange levensduur: tot zo’n 50 jaar. Dit kan gebruikt worden voor de afdichting van elke type dak.
  • PVC: Dit biedt een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding en kan snel geplaatst worden.

Daarnaast zijn er nog meer – minder bekende – soorten dakbedekking zoals golfplaten of shingles.

Bedekking voor hellende daken

Voor dakbedekking op hellende daken zijn dakpannen nog steeds de populairste oplossing. Dakpannen zijn beschikbaar in een breed kleurenpallet en in een waaier aan vormen. Ook leien vormen een goed materiaal om uw dak stijl en karakter te geven.

De laatste jaren zijn ook andere soorten dakbedekking aan een opmars bezig zoals zink, aluminium of koperstroken. Wanneer u heel snel een nieuw dak wilt aan een lage prijs kunt u ook altijd opteren voor een overzet dak.

Jullien Dakwerken in Beersel helpt u graag verder in het brede aanbod aan dakbedekking. Wij overlopen met u de mogelijkheden en stellen het meest geschikte materiaal voor afhankelijk van uw wensen en budget. Contacteer ons snel en wij maken met plezier een vrijblijvende offerte.

Menu