EPDM dak wat is dat?

Een dak in EPDM (Ethylene Propylene Diene Monomer) is een dak met een bedekking van synthetisch rubber dat uitermate sterk en waterdicht is. Dit maakt het tot een gedroomd materiaal voor dakbedekking. Bovendien heeft het een grote bestendigheid tegen UV, ozon, koude en warmte omdat het heel elastisch is. Omdat EPDM geen wortels doorlaat vormt het ook een perfect materiaal als basis voor groendaken.

EPDM kan op elk type dak aangebracht worden maar wordt het vaakst gebruikt voor platte of licht hellende daken. Het kan zelfs bovenop bestaande dakbedekking geplaatst worden, wat opnieuw de prijs drukt. Het materiaal werd voor het eerst geïntroduceerd zo’n 50 jaar geleden maar is pas de laatste jaren aan een steile opmars bezig.

Dakwerken Jullien is heel ervaren in het aanbrengen van EPDM. Dankzij onze expertise en ervaring maken wij een gedetailleerde offerte op. Uiteraard speelt de te bedekken oppervlakte een grote rol maar ook andere factoren kunnen de uiteindelijke prijs bepalen. Moet er isolerende tussenlagen voorzien worden? Moet het EPDM voorzien zijn van een ballastlaag of moet deze mechanisch bevestigd worden?

Wij begeleiden u graag door de vele mogelijkheden om samen met u tot een oplossing op maat te komen. Neem vrijblijvend contact met ons op om meer te weten te komen over de vele mogelijkheden.

Menu