Hoe isoleer ik mijn dak?

Een dak isoleren heeft niets dan voordelen. U bespaart flink op uw energiefactuur, u creëert een aanzienlijke meerwaarde voor uw woning en u levert een bijdrage aan het milieu door minder warmte te verspillen. Tijdens warme zomermaanden blijft u huis weer net koeler omdat de isolatie de warmte buiten houdt. U vermijdt vochtproblemen en schimmelvorming omdat dakisolatie de temperatuur aan de binnenkant van het dak doet dalen. Tenslotte biedt een goede isolatie niet enkel bescherming tegen temperatuurschommelingen maar ook tegen lawaai van buitenaf. U verbetert dus ook de akoestiek in uw woning.

Schuin dak en plat dak: verschillende isolatietechnieken en -materialen

Er zijn grote verschillen tussen het isoleren van een plat dak of een schuin dak. Beiden vereisen een aparte aanpak. Toitures Jullien kent de knepen van het vak en biedt voor elk type dak een ideale oplossing op maat. Veelgebruikte oplossingen zijn bijvoorbeeld:

  • Isolatieplaten (EPS, PIR, PUR): deze kunnen gekleefd of geschroefd worden
  • Rockwool: dit kan aangebracht worden tussen de spanten van een plat dak. Het is een heel ecologisch product en akoestisch interessant.
  • Glaswol: een minerale wol
  • Houtwol: heeft een grote opslagcapaciteit voor warmte zodat uw huis minder snel overhit raakt
  • Schapenwol: een duurder materiaal vergeleken met rockwool of glaswol maar zonder schadelijke of irriterende materialen.
  • Papiervlokken (cellulose): een heel ecologische manier van isoleren omdat het materiaal uit gerecycleerde kranten bestaat.
  • Hennep: makkelijk te verwerken en naast dakisolatie ook geschikt voor vloeren en tegels
  • Kurk: een vrij duur materiaal maar 100% natuurlijk en heel vochtwerend.

Niet elk isolatiemateriaal is geschikt voor alle omstandigheden. Hier helpt het ruime aanbod en de vakkennis van Toitures Jullien u verder. Afhankelijk van het type dak, uw wensen en uw budget adviseren wij het meest geschikte materiaal. Zo verdient een duurdere isolatie de voorkeur wanneer u van plan bent om van uw zolder een volwaardige leefruimte te maken zoals een slaapkamer of hobbykamer.

Toitures Jullien is uw partner voor alle dakisolatie van planning tot afwerking. Contacteer ons en kom meer te weten over ons uitgebreide aanbod. Wij zitten graag met u samen om alle mogelijkheden te overlopen.

Menu