Hoe spoor ik een lekkage op in mijn dak?

Als u het vermoeden hebt van een lekkage in uw dak, dan is het aan te raden om deze op te sporen voordat het water naar binnen sijpelt en schade veroorzaakt. Het is mogelijk om zelf de lekkage vast te stellen zonder dat u daarvoor gebruik moet maken van dure apparaten. Platte en hellende daken vereisen een verschillende aanpak. Bij beide moet u opletten voor valgevaar. Maak daarom gebruik van een veilige ladder en neem geen risico’s. Hieronder lichten we toe hoe u lekkages kan detecteren en oplossen.

Lekkages opsporen plat dak (of hellend dak met bitumen)

Bij een plat dak of een hellend dak met bitumen is het belangrijk om eerst de afvoer te controleren. Hierbij kijkt u of er barsten zijn en of er delen ontbreken. Hebt u een schoorsteen? Ga deze dan ook eens grondig na. Vervolgens raden we aan om ook de dakdoorvoeren controleren op gebreken. Indien uw gevel aansluit op die van de buren, bekijk dan ook de gevelaansluiting met de buren op eventuele breuken. Tot slot controleert u in de dakbedekking of er scheuren inzitten en of de daklood gescheurd zou zijn.

Lekkages opsporen hellend dak

Net zoals bij een plat dak begint u met het controleren van de afvoer. Als u dakramen hebt, controleer dan ook de gootjes rondom het dakraam of deze vrij zijn. Kijk ook naar de dakpannen. Zijn ze er allemaal nog, liggen er geen scheef, etc. Nog een tip: kijk of uw dakpannen stevig vastliggen en er geen gaten zichtbaar zijn. Controleer ook hier de schoorsteen of deze helemaal in orde is. Hetzelfde verhaal als bij de platte daken: de dakdoorvoeren van hellende daken hebben ook nood aan een controle. Als de gevel aansluit op die van de buren, dan kijkt u de gevelaansluiting na. Tot slot raden we ook aan om na te kijken of het daklood al dan niet is gescheurd.

Wat als het lek niet te vinden is?

Toch kan het zijn dat u de lekkage niet kan waarnemen met het blote oog. Dan kunt u het best beroep doen op een professional. Toitures Julien helpt u graag verder met het opsporen en herstellen van lekkages in uw dak. We bieden hierin drie verschillende service formules aan. In eerste instantie doen we een analyse van het dak. Bij formule twee doen we een analyse inclusief een dringende herstelling. In het derde pakket analyseren we jouw dak en voeren we een grondige noodherstelling gedurende 4 uur uit. Afhankelijk van jouw noden staan we u bij om het dak te herstellen.

Toitures Julien is uw partner voor dak herstellingen van analyse tot herstelling. Contacteer ons vrijblijvend en we geven u met plezier extra informatie over onze diensten. We zitten graag samen om alle mogelijkheden te bespreken.

Menu