Meer ruimte creëren met een dakkapel

Zolders zijn al lang niet meer de stoffige opbergplaatsen die u slechts éénmaal per seizoen bezocht. Steeds vaker vragen gezinnen om meer ruimte en vinden ze creatieve manieren om de zolderruimte beter te benutten. Er zijn immers al veel meer oplossingen op maat die voor voldoende opbergruimte zorgen in de woning. Een traditionele opslagzolder kan zo gemakkelijk omgetoverd worden tot een extra slaapkamer, werkruimte of speelzolder. Helaas is het vaak het schuine dak waar het schoentje wringt. Maar met een dakkapel lost u ook dat probleem op in een handomdraai.

Wat is een dakkapel?

Een dakkapel is een uitbouw van het schuine dakvlak van uw zolderverdieping. Deze verticale opzet met raamkozijn, driehoekige zijkanten en een dakafwerking zorgt ervoor dat deze verdieping volwaardig deel uitmaakt van uw woonst. Op die manier wordt het gemakkelijker om uw zolder te herinrichten als extra slaapkamer, werkplek,  speel- of hobbyruimte.

Waarom een dakkapel plaatsen?

Een dakkapel biedt talloze voordelen. Het biedt extra ruimte en geeft uw zolder de uitstraling van een volwaardige en praktische leefruimte. Bovendien doet het wonderen voor uw natuurlijke lichtinval. De impact van daglicht op de menselijke fysieke en mentale gezondheid is immers van onschatbare waarde. Meestal wordt de haalbare en gewenste hoeveelheid daglicht berekend voor de installatie.

Het plaatsen van een dakkapel is een populaire en effectieve manier om uw zolder efficiënt te gaan gebruiken. Met een relatief kleine aanpassing aan uw bouw creëert u immers vrij snel het gevoel van veel meer ruimte. U rekent immers af met een stuk schuine wand en krijgt daardoor meteen in elke richting meer loopruimte. Nochtans geldt het plaatsen van een dakkapel niet meteen als een bijbouw. Het is in feite eerder een dakverhoging die een grote impact heeft op uw wooncomfort. Meubilair plaatsen zal gemakkelijker worden en u zult het gevoel hebben dat de buitenwereld dichterbij is wanneer u van het uitzicht geniet.

Meer onderhoud?

Een dakkapel is qua onderhoud vergelijkbaar met nieuw geïnstalleerde ramen. Zeker als u kiest voor PVC zult u ervan versteld staan hoe onderhoudsvriendelijk een dakkapel wel is. Het is eenvoudig schoon te houden met water en zeep en zal nooit gaan rotten. Bovendien is het ook een meerwaarde voor uw energierekening. Een hedendaagse dakkapel isoleert immers goed.

Meer ruimte op een eenvoudige manier

Met een dakkapel creëert u meer ruimte op een eenvoudige manier. Het is gemakkelijk te installeren en zorgt voor weinig overlast. Bovendien geeft het minder stress dan een ingrijpende renovatie van uw hele zolderverdieping. Wilt u graag meer praktische informatie over het plaatsen van een dakkapel? Neem dan zeker even contact op met een van onze experten.

Menu