Waarom moet u mos van uw dak laten verwijderen?   

Het is heel normaal dat er na verloop van tijd mos op uw dak groeit. Een beperkte begroeiing kan dan ook helemaal geen kwaad. Maar een dak vol mos ziet er niet echt aantrekkelijk uit en daarnaast zijn er nog enkele goede redenen om mos tijdig van uw dak te verwijderen. In deze blog leest u waarom.

Redenen om uw dak te ontmossen

Vermijd barsten in het dak

Mossen zijn erg vochtig. Wanneer ze zich aan uw dak hechten, wordt uw dakbedekking na verloop van tijd poreuzer en zal die makkelijker vocht ophouden. Vriest het? Dan gaat dat vocht uitzetten en kunnen er barsten in de dakbedekking ontstaan. Als dat het geval is, moet uw dakbedekking vervangen worden, wat uiteraard te vermijden valt.

Vervangt u de dakbedekking niet? Dan kunnen er lekken in uw dak ontstaan met rotte plekken en schimmelvorming tot gevolg. Ook de kosten van uw energiefactuur zullen hoger oplopen, aangezien er via de scheuren heel wat energie verloren gaat.

Een geblokkeerde afvoer

Wanneer uw dak vol mos ligt, kan zware regenval ervoor zorgen dat er stukken mos in de goot terechtkomen. Grote klompen mos kunnen uw dakgoot dan blokkeren. Wanneer het blijft regenen, zal de dakgoot overstromen en neemt uw buitenmuur het overtollige water op. Op die manier wordt het metselwerk vochtig en zult u op termijn waterschade aan uw binnenmuren oplopen.

Uw dak laten reinigen door een vakman

U laat het mos op uw dak het best verwijderen door een vakman. Die neemt de nodige veiligheidsmaatregelen in acht, wat onontbeerlijk is op gladde daken vol mos. Hieronder geven we nog enkele redenen om een vakman aan het werk te zetten voor de reiniging van uw dak.

Reiniging op maat van uw dak

Dakpannen, leien, shingles … Elk dak is anders en een vakman weet dat maar al te goed. Hij of zij voert eerst een grondige inspectie uit en kiest daarna de meest geschikte reinigingsmethode voor elk soort dakbedekking.

Een hogedrukreiniger volstaat niet altijd

Een vakman bekijkt de mate van begroeiing en speelt daarop in. In de meeste gevallen volstaat een hogedrukreiniger. Indien dat niet het geval is, weet een vakman precies wat de overige opties zijn.

De juiste coating

Om uw dak zo goed mogelijk te beschermen tegen toekomstige begroeiing, kan een specialist een specifieke coating op uw dak aanbrengen. Zo blijft uw dak langer mooi én loopt u minder kans op schade aan uw dak.

Uw dak professioneel laten ontmossen?

Dakwerken Jullien gaat met plezier aan de slag om uw dak opnieuw te laten stralen. Op zoek naar een vakman met kennis van zaken? Geef ons gerust een seintje, we helpen u snel verder.

Menu