Wat is het verschil in de verschillende types roofing?

Roofing (ook bekend als bitumen) is nog steeds de populairste dakbedekking voor platte daken. Dankzij de aantrekkelijke prijs/kwaliteitsverhouding is dit nog steeds een aantrekkelijke keuze. De kwaliteit is de laatste jaren ook alsmaar toegenomen, onder meer door het gebruik van kunststofvezels.

Roofing kan op verschillende manieren aangebracht worden. Meestal wordt deze warm verlijmd met een gasbrander maar koude verlijming is eveneens mogelijk.

Types roofing

Roofing kan onderverdeeld worden in twee soorten:

  • SBS (Styreen BudatieenStyreen): Dit maakt bitumen elastischer waardoor heet makkelijker aangebracht kan worden op moeilijk bereikbare plaatsen.
  • APP (A-tactischPoly Propyleen): bijzonder resistent tegen UV-straling en hoge temperaturen

Dankzij recente productontwikkelingen is de levensduur van roofing verlengd van 25 tot 35 jaar. Het blijft dus een bijzonder aantrekkelijk materiaal om voor een scherpe prijs een degelijke dakbedekking te voorzien.

Toitures Jullien kent de regels van de kunst en brengt in een mum van tijd nieuwe roofing aan. Dankzij onze heldere communicatie en duidelijke afspraken weet u precies waar u aan toe bent. Indien nodig zorgen wij ook voor het verwijderen en verwerken van de oude dakbedekking zodat u zich nergens zorgen over moet maken.
Contacteer ons snel om meer te weten te komen over onze producten en service. Wij maken graag een afspraak met u om uw renovatieproject samen met u uit te werken.

Menu