Zonnepanelen installeren? Met gemak in élk dak!

De technologie van zonnepanelen staat al lang niet meer in zijn kinderschoenen. Vandaar ook dat de Vlaamse regering toch heeft besloten om de subsidies niet te verlagen. Zonnepanelen installeren is ook al lang geen exclusiviteit meer voor mensen met een hoog budget, bepaalde types woningen of daken. Inmiddels zijn er talloze kits op de markt geschikt voor zowel grote als kleine fotovoltaïsche installaties en compatibel met elk soort dak. Vandaag de dag is het bovendien mogelijk om zonnepanelen volledig te laten integreren in uw dak aan de hand van een systeem in gelakt, gegalvaniseerd staal. En daar zit pas echt de groeikans voor deze technologie!

Integratie van zonnepanelen

Wanneer u uw zonnepanelen laat integreren in uw dak, komen ze op hetzelfde niveau te liggen als de pannen. Dit oogt niet alleen mooier, maar het is ook de meest praktische en veilige oplossing. Vaak ontstaan er problemen met het installeren van zonnepanelen op het dak:

  • Er komen hotspots op de zonnecellen: bij foute installatie kunnen er haarscheurtjes ontstaan in de cel. Deze beschadigingen of hotspots halen het rendement omlaag en kunnen voor oxidatie en uiteindelijk ook voor defecten zorgen.
  • Er ontstaan lekstromen door slechte isolatie: dit heeft een negatieve impact op het rendement van je zonnepanelen.
  • Slechte contactverbindingen in de junction box: hierin bevinden zich de bekabeling, een diode en koelelement. Bij slijtage of onderdelen van slechte kwaliteit kan het rendement verlagen en kan het geheel zelfs voor brandgevaar zorgen.

Zonnepanelen installeren moet uiterst zorgvuldig gebeuren. U kunt dergelijke problemen vermijden door uw zonnepanelen te laten integreren door een dakwerker, die kijkt naar het type dak, het materiaal en de isolatie om een zo duurzaam en veilig mogelijk resultaat af te leveren.

Dakwerkers en zonnepanelen

Leveranciers van zonnepanelen zijn meestal professionele stielmannen met uitgebreide kennis over hun product en oog voor kwaliteit, maar het zijn geen dakwerkers. Vaak missen ze ervaring en bagage wat de daken zelf betreft. Daardoor worden nog heel veel zonnepanelen op de dakbedekking geplaatst, worden er soms zelfs gaten geboord in pannen waardoor klanten de garantie op hun nieuw dak verliezen, enzovoort. En dan zijn er nog de kleine installatieproblemen die we eerder aanhaalden die zorgen voor rendementsverlies, defecten en snelle slijtage.

Bij Jullien Dakwerken hebben we niet alleen oog voor de kwaliteit van zonnepanelen door onze jaren ervaring met het installeren. We zijn ook echte specialisten in daken en dakconstructies, waardoor we als geen ander weten hoe we de beste installatie kunnen garanderen op basis van uw specifiek dak. Daar zijn we zo van overtuigd dat we garantie bieden op de plaatsing van uw nieuw dak met zonnepanelen maar ook op uw nieuw dak zelf.

Kwalitatief materiaal

Zonnepanelen kunnen een enorm verschil maken voor uw woning indien correct geïnstalleerd en van goede kwaliteit. Daarom werken we uitsluitend met een gerenommeerd montagesysteem voor fotovoltaïsche modules van het Franse kwaliteitsmerk Terreal. Afhankelijk van uw dakconstructie selecteren we zorgvuldig het juiste materiaal. Het ene bevestigingssysteem is immers meer geschikt voor middelgrote en platte daken en het andere meer voor kleinere daken. En ook hellende daken vragen om een passende installatiemethode. Ook de exacte hellingsgraad heeft impact op de installatie.

Alle zonne-energie-oplossingen van Terreal bestaan uit een complete bouwset met alle elementen die nodig zijn om uw zonnepanelen te installeren. Zo bent u verzekerd dat alle onderdelen naadloos op elkaar aansluiten. De stabiele onderdelen zijn getest en gecertifieerd. Ze zijn ook snel en eenvoudig te installeren, meestal zelfs door één persoon. Voor controle en bewaking maken de geïnstalleerde panelen gebruik van een mobiele app.

Zonnepanelen installeren op uw dak?

Zonnepanelen installeren, dat loopt bij ons altijd van een leien dak, welk dak u ook heeft. Heeft u nog vragen over de installatie van zonnepanelen op uw dak? Dan staan we u graag bij met meer dan 20 jaar ervaring in het vak en gemiddeld zo’n 250 projecten per jaar. Neem contact op en wij geven u advies en een prijsofferte op maat.

Menu