Gevelbekleding: welke materialen zijn geschikt? 

Het uitzicht van uw woning vertelt heel wat over uzelf. Modern, klassiek of natuurlijk? Net zoals uw interieur, kunt u ook de buitenkant van uw huis volledig naar wens aankleden. Een nieuwe gevelbekleding kan daarbij echt wonderen doen. U geeft er uw woning niet enkel een nieuwe look mee, u kunt tijdens deze renovatie makkelijk extra isolatie in de voorgevel toevoegen.  

Er bestaan heel wat materialen om uw gevel mee te bekleden, dus het loont zeker en vast de moeite om de voordelen van de verschillende soorten te vergelijken. Welke materialen zijn geschikt voor uw muurbekleding en wat zijn de verschillen? In deze blog leest u er meer over!  

1. Houten gevelbekleding   

Wanneer u kiest voor een gevel in houtwordt er aan de bestaande gevel een extra wand gemonteerd. Hout is niet enkel functioneel, het is ook een heel esthetisch materiaal dat bestand is tegen extreme weersinvloeden. Hout isoleert enorm goed, waardoor de juiste dikte een extra isolatielaag toevoegt aan uw woning. Daarbovenop is hout geschikt voor elk type muur. 

2. Gevelbekleding met dakpannen   

Dakpannen aan uw voorgevel? U leest het goed, dakpannen zijn een uiterst geschikt materiaal om uw gevel mee te bekleden. Kleipannen bestaan volledig uit natuurlijke materialen en geven een rustgevende look aan uw woning. Bovendien zijn platte pannen, stormpannen of tegelpannen budgetvriendelijk en worden ze gekenmerkt door een uitstekende thermische isolatie. Ten slotte kenmerken dakpannen zich door een natuurlijke veroudering, wat uw woning een extra authentiek uiterlijk geeft.    

3. Leien gevel

Als derde mogelijkheid is er de leien gevel. Deze materiaalsoort is duurzaam en heeft een unieke uitstraling. Dankzij een mooie afwerking en perfecte stabiliteit, reageren leien goed op extreme weersomstandigheden en brand. Leien bestaan in twee soorten.  

Kunstleien worden gemaakt van cement en kunststofvezels en zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en vormen. Kiest u voor natuurleien? Dan ziet u duidelijk kleine imperfecties en kleurverschillen. Dat komt doordat natuurleien als het ware uit grote stukken natuursteen gehaald worden, waardoor ze heel veel charme en authenticiteit uitstralen. Natuurleien gaan ook langer mee dan kunstleien en vereisen weinig onderhoud.

4. Gevelbekleding met sidings

Kiest u voor sidings? Dan gaat u voor een kwalitatief en duurzaam type gevelbekleding. Sidings kenmerken zich door zichtbare gevelstroken aan de buitenwand van uw woning. Smal of vlak, effen of met nerven. Ze zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen, kleuren en materialen zoals hout, pvc of composiet.  

5. Muurbekleding met staande naad

Wanneer u gaat voor een gevelbekleding met staande naad, wordt er een specifieke techniek toegepast waarbij de randen van de panelen op de voorgevel elkaar overlappen. Er verschijnen mooie naden tussen de panelen die dankzij een spel van licht en schaduw heel esthetisch zijn. Met staande naden geeft u uw gebouw een persoonlijke toets, zelfs op gebogen, rechte en andere complexe oppervlakken. Bovendien kunnen de naden horizontaal of verticaal geplaatst worden. 

Hulp nodig bij de keuze?

Dakwerken Jullien plaatst alle gevelmaterialen die in deze blog beschreven staan. Heeft u hulp nodig bij de keuze van het juiste materiaal? Dan helpen onze plaatsers u graag verder! 

Contacteer ons vrijblijvend

Menu